back to top
34 C
Пловдив
18 юни, 2024

Над половин милион българи ще вземат тоалетна хартия и сапун без пари

Помощта предвижда още дамски правръзки и говеждо месо

Раздаването на пакетите ще започне на 11 юни 2024 г. и ще продължи до 31 юли 2024 г. по утвърден график в цялата страна.  С тях ще бъдат подпомогнати всички хора, които са имали право да получат такава подкрепа от април 2024 г. до 7 юни 2024 г., уточняват от социалното министерство.

Основните пакети за едночленните и двучленните семейства съдържат по една месна консерва (говеждо в собствен сос или говежди кюфтета в бял сос) и по една опаковка от различните видове хигиенни материали (тоалетен сапун, препарат за почистване на под, препарат за измиване на съдове, тоалетна хартия, шампоан за коса и тяло, паста и четка за зъби, както и перилен препарат).

Семействата с трима и повече членове ще получат и втори пакет с по още две опаковки от консервите и хигиенните материали.

В пакетите, предназначени за семейства, в които към момента на изготвяне на списъците е имало момичета между 15 и 29 г., е предвидено да се добавят и дамски превръзки, поясниха от пресцентъра на МТСП.

Материали за лична хигиена и поддържане на дома се предоставя за първи път благодарение на Агенцията за социално подпомагане (АСП), която успя да защити по-голям бюджет по програмата през настоящия програмен период.

Продуктите са закупени от АСП и ще достигнат до нуждаещите се хора чрез бенефициента по операция „Подкрепа“ – Сдружение „Български Червен кръст“ (БЧК), който е отговорен за графика и пунктовете за раздаване. Списъците с правоимащите са изготвени от дирекциите „Социално подпомагане“. 

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също