back to top
23 C
Пловдив
13 юни, 12, 2024

60-Дневна Виза за Тайланд: Нови Възможности за Българите

От 1 юли 2024 година, българските граждани ще могат да се възползват от нова възможност за пътуване в Тайланд. Тайландското правителство обяви, че въвежда 60-дневна виза при пристигане за граждани на България. Това решение е част от усилията на страната да привлече повече туристи и да улесни международните пътувания.

Новата визова политика позволява на българските граждани да получат виза при пристигането си в Тайланд, която ще им даде право да пребивават в страната до 60 дни. Тази виза е предназначена за туристически цели и предлага значително удължен престой в сравнение със стандартната 30-дневна виза, която се издаваше досега при пристигане.

Процесът на получаване на 60-дневната виза е опростен и удобен. При пристигането си на някой от международните летища в Тайланд, българските граждани трябва да попълнят формуляр за виза и да предоставят следните документи:

  • Валиден паспорт с минимум шест месеца валидност.
  • Доказателство за финансова стабилност (например банкови извлечения).
  • Доказателство за настаняване в Тайланд (например резервация в хотел).
  • Обратен билет или билет за следваща дестинация.

Тази нова визова възможност предоставя множество предимства за българските туристи:

  • Удължен престой: 60-дневната виза позволява на туристите да останат по-дълго в Тайланд и да разгледат повече от забележителностите на страната.
  • Гъвкавост: Туристите могат да планират по-дълги почивки и да се насладят на разнообразието от културни и природни атракции.
  • Лесен процес: Процедурата за получаване на визата при пристигане е опростена и удобна, без необходимост от предварителни заявки или посещения на посолства.

Тайланд е известен със своите красиви плажове, богата култура и уникална кухня. Страната предлага разнообразие от туристически атракции – от оживените градове като Банкок и Чианг Май до идиличните острови Пукет и Самуи. Новата визова политика цели да направи Тайланд още по-привлекателен за международните туристи, включително за българите.

Въвеждането на 60-дневна виза при пристигане в Тайланд е важна стъпка към улесняване на международните пътувания и насърчаване на туризма. Българските граждани сега имат възможност да се насладят на по-дълъг престой в тази екзотична и красива страна. За повече информация и актуални новини, следете официалните източници и туристически сайтове.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също