back to top
13 C
Пловдив
19 май, 42, 2024

18-годишната Дебора: Изнервена съм от бавенето на делото срещу Георги

Деветнадесетгодишната Дебора Михайлова заяви пред Пловдивския съд, че очаква справедливост и изрази своето неразположение от продължаващото протакане на делото. На скамейката на обвиняемия седеше двадесет и шестгодишният Георги Георгиев, който преди това бе изведен в залата за трети път от гражданския прокурор, за да започне разпоредителното заседание.

Поради отвода на петнадесет магистрата в Стара Загора, делото беше пренесено в Пловдив. Първоначално заседанието бе отложено поради нарушения в обвинителния акт, а втори път поради отсъствието на адвокатите на Георгиев.

След скандалът с „Дебора“ миналото лято, когато стана ясно, че на момичето са направени 400 шева след рязане с макетен нож, последваха големи протести в подкрепа на жертвите на домашното насилие в цялата страна. Дори законът беше променен.

Георги Георгиев е обвинен в три случая. Прокуратурата твърди, че той заплашвал Дебора Михайлова с убийство в Стара Загора и Казанлък. Също така е обвинен за принуда, тъй като насилил момичето като я ударил в лицето и й остригал косата. Също така е привлечен и за нараняване със средно тежка телесна повреда. Дебора пострадала от събиране на кръв под паяженовидната обвивка на мозъка, мозъчен оток и контузия, като животът й бил застрашен. Деянието е извършено по мъчителен начин.

Георгиев беше доведен от полицията за заседанието в съда.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също