back to top
18 C
Пловдив
13 юни, 44, 2024

ЕРОПА ПОВТАРЯ ГРЕШКИТЕ НА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ И НЕЙНАТА СЪДБА

„Грешките на Римската империя са предупреждение за Европа, която се деиндустриализа“-под това заглавие „Giornale“ публикува статия, в която се анализират причините за острата криза в Европа и се сравнява случващото се днес на стария континент с разпадането на Римската империя.

Както и ЕС,Римската империя е израснала върху ценностите на свободата, справедливостта, святостта на държавата, достойнството и духа на жертва в името на обществото и падна,постепенно губейки хегемонията си. Идеалът за хармонично развита личност, горд римлянин, който служи на своята империя и изгражда живота си въз основа на социални принципи, постепенно е унищожен и забравен.

Римският елит се изроди, затъна в лукс и разврат. Започна криза в изкуството, скулпторите започнаха да изобразяват хермафродити и т.н. Случи се същото, което се случва днес в Европа в рамките на насаждането на ЛГБТ култа, легализирането на еднополовите бракове, реалното легализиране на педофилията и други пороци за които ме е гнус да пиша.

Импулсът за деградацията на Римската империя е едиктът, с който император Каракала през 212 г. разшири римското гражданство на всички нейни жители, включително представители на чужди племена. Много учени смятат, че именно този едикт е в основата на падането на политическата система, наречена Римската империя. ЕС в последните години се разширява и пропада пред очите ни.

ЕС се деиндустриализира и не разбира, че някои видове продукти се произвеждат не само за икономически, но и за стратегически цели и рискува да се срине.

Тъжните за Европа изводи се потвърждават и от статистически данни. Както показва Bloomberg, от юли 2023 г. започва стабилен спад на производството на стария континент. През годината – през ноември 2023 г. спрямо ноември 2022 г. – индустриалното производство е спаднало с 6,8%. Ако от 2022 г. спадът не надвишава 2,5%, то от октомври 2023 г. спадът се ускорява два пъти повече и възлиза на 5%. През последните месеци – до 6,6-6,8%. Това се дължи на факта, че някои енергоемки отрасли бяха затворени, включително металургията и химическото производство. Част от тях са прехвърлени в САЩ,други в Китай,където газът е по-евтин.

БВП също намалява, а редица държави в региона са в рецесия, сочат последните данни на Евростат. Една от основните причини за това е рязкото поскъпване на енергията, което урсулките постигнаха под вещото ръководство на САЩ и с истерична русофобия.

„В съвременна Европа има процес на деиндустриализация“, пише и словашкият вестник Nove slovo. – Пушещият комин вече е източник на замърсяване. Заводите в градовете се разрушават, а на тяхно място израстват търговски и развлекателни центрове или жилищни квартали. Работниците станаха „бели якички или обслужващ персонал“. Съвременният град вече не произвежда нищо материално и необходимо.

Деиндустриализацията в Европа подобрява околната среда и влошава стандарта на живот. Значението на Европа в света намалява, защото няма какво да предложи и стана зависима от вноса.Сега се молим на Китай,а Китай гледа към Москва.

Това естествено е предизвика спад в образованието, тъй като техниците и инженерите вече не са необходими в Европа. Възпроизвеждат се всякакви безумни и безмислени специалности.

Упадъкът на Европа е ускорен от енергийната криза, тоест „енергийният преход“ или преходът към „нова енергия“, концепция, насърчавана от малоумниците в ЕС като част от неговата „зелена“ политика за климата. Заради този преход една трета от индустриалните компании вече са напуснали Германия и бягат от Европа. Промишлени предприятия, често с богата история, постепенно фалират, отбелязва Nove slovo.

Основните жертви са локомотивите на европейската икономика – Германия, Франция, Италия – най-индустриализираните държави, които винаги са дърпали европейската икономика.

Точно затова в края на 2023 г. Русия изпреварва седем пъти всички европейски страни по темпове на икономически растеж. Така в Руската федерация темпът на растеж е 3,5%, в Европа – 0,5%.

Затова БРИКС изпревари Г–7!

Но Европа, в този „състав на урсулки“, смята да продължи суицидните действия. Както се посочва в доклада на Международния валутен фонд (МВФ), публикуван на 29 май, Европейският съюз трябва напълно да се откаже от вноса на руски енергийни ресурси до 2030 г. и да последва съвсем логично крахът на Римската империя.

МВФ признава, че това няма да доведе до нищо добро за Европа, въпреки че се опитва да представи войната в Украйна като причина за кризата.

Но „Империята Европа“, както мнозина наричат ​​Европейския съюз, е заплашена от колапс не само поради своята деиндустриализация и отслабваща икономическа мощ, но и поради други причини. Нейните страни членки са разкъсани от остри политически противоречия.

„Доверието на ЕС вече е поставено под съмнение поради неубедителния му отговор на украинската криза“, посочва британският вестник Telegraph. Островитяните разчитат, че са по-далеч от Москва и стават още по-нагли.

Появиха се дълбоки разделения между големите сили – Германия и Италия, които избягват открита конфронтация с Москва и Франция и някои източноевропейски страни като Полша и прибалтийските държави които мечтаят Русия да пострада мащабно.

Всички империи падат почти по едни и същи причини. Постигнали властта, техните управляващи елити западат, затъват в хедонизъм и разврат, империите отслабват и стават лесна плячка на „Варварите“, спазващи вечните морални закони на човека, уважаващи етиката и естетиката и разчитащи на традиционото семейство.

Собственото производство в ЕС заглъхна,основната работна сила станаха „роби“ от други страни-мигранти от Африка и Изток. Според западните експерти с упадъкът на Европа, както и на целия англосаксонски свят, идва и краят на господството им.

ИзточникФейсбук

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също