back to top
14 C
Пловдив
19 май, 28, 2024

Имало опити за сплашване на участници в протестите в Цалапица

Има опити за сплашване  на участници в протестите в Цалапица срещу убийството на Димитър Малинов. Това заяви неговата майка Атанаска Бакалова.  Тя отново поиска възмездие за смъртта на сина си и добави, че протестите няма да спрат.

„Искаме още оставки. Настояваме за  оставката на началника на РПУ Стамболийски Ангел Керпиев за неработеща структура на МВР в града. Те се забавиха с издирването на моя син. Не приеха никакви насоки от наша страна, за да бъде открит сина ми. Цялото разследване се забави при тях”, заяви още Бакалова.

Тя беше категорична, че има полицейски чадър над разследването.

„Разпитали са близнаците Борислав и Валентин Динкова  на улицата. Отхвърляха всичко, което им давахме. Казваха, че не може Рангел да е виновен. Той замина на дата 24-и. Имаха ден и половина, за да може виновните да бъдат заловени, притиснати и разпитани. Водеше се разследване в съвсем друга посока. Отричаха, че те могат да имат вина. Това доведе да забавяне на разследването”, подчерта жената.

Семейството на близнаците Борислав и Валентин Динкови се изселва от Цалапица.

Кметът на селото Ивайло Данаилов заяви, че при разговори с полицията е станало ясно, че след преминаването на всички процедури, заподозреният за убийството Рангел Бизюрев, който понастоящем е в Германия, ще бъде върнат в страната до месец.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също