back to top
27 C
Пловдив
20 юли, 2024

ИТН се изметнаха?! Резултата: Рая Назарян шеф на парламента!

Сделката е ясна: ИТН пуска Назарян за шеф на Парламента, а ГЕРБ и ДПС връщат мандатите, за да отиде третият при хората на Славчо!

При повторното гласуване днес, втори ден от първото парламентарно заседание, и след две почивки от по 30 минути, депутатите събраха необходимите гласове, за да си изберат парламентарен шеф, научи репортер на Пловдив-инфо от прякото телевизионно предаване от Народното събрание.

Резултата от цялата срамна сага, разиграла се пред очите на българският народ, пред телевизионните екрани е 131 гласа за номинацията на Рая Назарян от ГЕРБ. А да се направи точната сметка никак не е трудно, защото простото аритметично действие „събиране“ показва, че точно 131 гласа събират парламентарните групи на ГЕРБ, ДПС и „Има такъв народ“.

Депутати от други формации не гласуваха „за“ номинацията на ГЕРБ.

Играта на ИТН, ГЕРБ и ДПС е прозрачно ясна, каквито са плоските им действия оправдани с думите на Тошко Йорданво, който бе категоричен: „Искаме трети мандат, за да представим експертен кабинет. Този кабинет ще реши проблемите с конкретни срокове. За да се случи кабинет, трябва да има избран председател на Народното събрание, затова и ИТН ще подкрепи всички номинации“ завърши фронтмена на ИТН  Тошко Йорданов.

Сделката е ясна: ИТН пуска Назарян зя шеф на Парламента, а ГЕРБ и ДПС връщат мандатите, за да отиде при хората на Славчо! От там нататък следва разпределение на властта по позната схема 3-5-8, на БСП, НДСВ и ДПС, наречена сполучливо от народа „Тройната коалиция“.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също