back to top
18 C
Пловдив
13 юни, 45, 2024

НОВА МОДА В БЪЛГАРСКИЯ ЪНДЪРГРАУНД: СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ КАТО ЗЛАТНА МИНА!

След мижавите, дори за нашата правосъдна система, присъди, за кражбата на такава огромна сума, сред ъндърграунда в България се отприщи вълна от народно творчество. Постовете в социалните мрежи заваляха, като разни-разнообразни по вид и дейност бандюги се заканват да зарежат всякакъв друг вид престъпна дейност, считайки я за нерентабилна, в сравнение с точенето на помощи от английската социална система.

„За 50 милиона паунда бихме лежали не три, ами тринадесет години, ако въобще ни хванат!“ – така гласят коментарите на родните измамници, когато чуха за присъдите. Нашият тарикат, Гюнеш Али, вече е със статут на „светец“ в родния ъндърграунд, след като героично прокара пътеките, в дебрите на британската социална система.

Мечтата за лесни пари е напът да се превърна в новата национална спортна дисциплина.

От най-големия ромски клан в пловдивското село Йоаким Груево, които от години се занимават с джебчийство и други престъпни дейности, смехът се чуваше чак в съседните села. Присъдите са толкова мижави, че предизвикаха истинско веселие сред членовете на клана. Босът им сподели развеселен, по телефона, пред наш репортер, че те имат специално подготвени хора, които да поемат вината, в случай че бъде хванат някой от важните личности в клана.

Сега, с тази нова мода в подземния свят, оставаме с любопитството какъв ще бъде следващият „гениален“ план за бързо забогатяване. Едно е сигурно: британската социална система ще продължи да бъде обект на „творчески“ български гении.

В заключение искам да споделя, че случаят, ако не беше тъжен щеше да е смешен! Защото чрез престъпниците се прочухме, като пример за българската находчивост!

И нека следващите присъди да отговарят на тежестта на извършените престъпления. Защото, както се казва, всяка нова идея започва с един смел глупак. А в нашия случай, този „глупак“ вече е милионер и пример за милиони хора мечтаещи за лесен път към богатството.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също