back to top
14 C
Пловдив
19 май, 25, 2024

Областният управител стартира дарителска кампания за 16-годишно момиче, пометено на „зебра“ в Пловдив

Областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев открива кампания за набирането на средства за лечението и рехабилитацията на 16-годишната Христина Плахова, която е от Украйна. Тя пострада сериозно, след като беше блъсната на пешеходна пътека на пловдивския булевард „Руски“ на 27 юни 2023 г.

Момичето е прието по спешност в УМБАЛ „Св. Георги с множество фрактури, включително на таза, заради което е обездвижена. Има и направени операции на глезена и петата и поставени пластини. Момичето все още е в шок. Възстановяването й ще отнеме месеци, а част от лечението не се поема от НЗОК. За цялостното й възстановяване и рехабилитация са необходими 10 000 лв.

Родителите на Христина са бежанци от Украйна, които живеят и работят в Пловдив от година и половина. Самата Христина се надява през октомври да започне учебни занятия в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, където кандидатства преди месец. Кампанията е подкрепена от почетният консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев.

Ако искате да помогнете, сметката е на името на майката Наталия Плахова – BG90UBBS80021047278150. Моля да отбелязвате в основанието, че са за лечението с наименованието на кампанията „За Христина“.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също