back to top
27 C
Пловдив
19 юли, 2024

Кръговото кръстовище на Централна гара Пловдив – готово до началото на учебната година

Дългоочакваното кръгово кръстовище при Централна гара Пловдив ще бъде пуснато в експлоатация в края на август или най-късно в началото на септември, осигурявайки безпроблемен автомобилен трафик за новата учебна година, съобщава Plovdiv24.bg.

Кметът на Пловдив, Костадин Димитров, потвърди, че след откриването на кръговото кръстовище, единствено бул. „Васил Априлов“ ще остане затворен заради изграждането на подхода към пробива под гарата.

Според Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ), възстановяването на движението по кръговото кръстовище ще бъде завършено до края на август. В момента се изграждат покривните плочи на пробива от северната страна, а последната плоча ще бъде завършена в началото на юли, след което ще започне изкопаването на самия тунел.

В следващите 10 дни (15-25 юни) ще се извършва демонтаж на техническата инфраструктура, а от 25 юни предстои пълното спиране на влаковото движение от централна гара в източна посока за срок от 40 дни, уточниха от националната компания. Влаковете ще идват до Централна гара, след което ще отиват към гара „Филипово“ по направление „Бургас.

На Сточна гара ще има временна спирка и каса за пътуващите от и до Асеновград. В момента се изготвя график за транспортиране на пътници до гара Катуница, тъй като на временната спирка „Сточна гара“ ще пристигат само и единствено влаковете от/за Асеновград.

На южната страна, по ул. „Димитър Талев“, продължават изкопните дейности под покривната плоча. Водопроводните и канализационните колектори по бул. „Васил Априлов“ – запад и ул. „Д-р Никола Ковачев“ вече са подменени с нови.

За повече информация относно проекта и текущите промени, можете да посетите официалния сайт на Община Пловдив.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също