back to top
13 C
Пловдив
19 май, 16, 2024

ДЕЛОТО „ДЕБОРА“ С ПОРЕДЕН ОПИТ ДА СТАРТИРА

Днес Районният съд в Пловдив ще се опита да даде нов старт на делото, добило известност като“Дебора“, където 19-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора, която беше обезобразена от своя приятел, ще трябва да се яви в съда заедно с 26-годишния Георги Георгиев.

Георгиев е обвинен в три престъпления – причинени, с особена жестокост, и по особено мъчителен начин против 18-годишната пострадала Дебора, за многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани с убийство.

След указанията от Районен съд-Пловдив, както и на Окръжен съд-Пловдив обстоятелствената част на обвинителния акт е допълнена. Мярката за неотклонение спрямо обвиняемия остава непроменена – „задържане под стража“.

Дебора иска от Георги 200 000 лева за причинените ѝ вреди, докато той изразява желание за „домашен арест“. Делото „Дебора“ беше върнато на прокуратурата от Пловдивския съд, като Георги остава в ареста. Окръжните магистрати потвърдиха определението на Районния съд в Пловдив.

Съдебното разглеждане на делото „Дебора“ беше отложено поради заболяване на адвоката на насилника, като защитникът на момичето изрази съмнение, че процесът е обект на злоупотреба.

Източник: TrafficNews.bg

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също