back to top
13 C
Пловдив
19 май, 52, 2024

ПРЕДСТОИ ВАЖНА РОКАДА В ОИК „РОДОПИ“!

Новината за смяната на председателя на ОИК – Родопи бе разпространена чрез Телеграм канала TZ359 съобщават от Rodopi-Info. 

Ето какво пише авторът на TZ359!

„Драги поддръжници на правдата и истината, от свои източници научих, че предстои важна рокада в Общинската избирателна комисия на община „Родопи“  и бързам да я споделя с всички вас!

Както писах в първия си материал, самозабравилите се управленци на Общината са си позволили да заплашват председателя на ОИК-Родопи Радослав Митев, че ще уволнят майка му от работа, както и, че „няма да види нито Акт 15, нито Акт 16“ за обекта, който строи в Първенец, ако си позволи да изпълни вменените на длъжността му законови задължения, а именно да свика заседание на ОИК, на което съветникът Йордан Божков да бъде отстранен, като общински съветник, а на негово място да влезе законно избраният д-р Красимир Кирев от Цалапица.

Слуховете, които достигат от различни места са, че „управленците“ съвсем са се самозабравили, защото дори са си позволили да нареждат на председателя на един независим орган, какъвто е  ОИК „да прави, да струва, но да намери начин да заобиколи закона“ и д-р Кирев да не бъде допуснат да стане общински съветник!

Един от най-потресаващите и притеснителни за гражданите факти е, че днес се навършват 30 дни, откакто Върховният административен съд на България постанови, със свое решение, в тридневен срок от датата на обнародване на решението д-р Кирев да бъда признат от ОИК за общински съветник.

В тридневен срок, скъпи читатели, а днес се навършват 30 дни и решението не е изпълнено, от тези които трябва да налагат правовия ред. Тридесет дни на беззаконие, своеволие и произвол от страна на кмета и председателя на Обс!

И тогава навярно мнозина от вас вече се питат „Ако кмета на общината и председателят на Общинския съвет не спазват законите, как ще пазят интересите на жителите на „Родопи?“.

Взимайки предвид нежеланието на двамата „управленци“ да спазват законите, преди 2 дни общинското ръководство на ГЕРБ е взело решение да замени Радослав Митев с друг юрист, който да заеме мястото му като председател на ОИК.

Така че, съвсем скоро се очаква правдата да възтържествува и д-р Кирев да заеме мястото си на достоен представител на жителите на Родопи, които гласуваха за него да ги представлява в местния парламент.

Сега „управленците“ би следвало да си припомнят думите на българския владетел Крум Страшни изречени към императора на Византия Никифор „Като не щеш мира, на ти секира!“, защото смяната на председателя на ОИК-Родопи е точно в този стил и носи това послание!“

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също