back to top
22 C
Пловдив
16 юли, 2024

Президентът Румен Радев участва в Четвъртия национален събор на запасното войнство

Форумът на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва ще се проведе в парк „Артилерийски“ в Стара Загора

Президентът Румен Радев ще участва в Четвъртия национален събор на запасното войнство. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Форумът на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва е под патронажа на държавния глава и ще се проведе в парк „Артилерийски“ в Стара Загора.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще приветства участниците в събора, в който се очаква да се включат повече от 1500 души от цялата страна. Държавният глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева, се посочва в съобщението.

Стара Загора е домакин на Четвъртия национален събор на запасното войнство, организиран от ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) – София и Централно военно окръжие.

„Настояваме да се приеме Закон за запасното войнство. В него влизат всички преминали през структурите на българската армия, както и на Министерство на вътрешните работи, както и през структурите, свързани със сигурността на страната“, каза по време на пресконференция днес ген. Златан Стойков, бивш началник на Генералния щаб на Българската армия.

Той посочи, че в момента в Съюза има структури в по-голямата част от областите на страната, а общински структури има в 262 общини. Броят на членуващите е над 21 хиляди души.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също