Според техническата експиртиза със 175 км/ч се е разцепил джипът ковчег!

Автотехническа експертиза разкрива шокиращи подробности за фаталния инцидент

0
90

Преди две седмици на бул. „Руски“, в Пловдив, се разигра ужасяваща трагедия, когато мощен джип се разцепи на две при скорост от 175 км/ч, според данни от автотехническата експертиза, съобщиха от Окръжната прокуратура. Събитието потресе града и предизвика широк обществен отзвук.

Шофьорът на джипа, 21-годишният Кристиян Екмекчиян, загина на място заедно с младата жена на 20 год., която пътувала на предната седалка. Ранени бяха още двама пътници – мъж и жена, и двамата на 22 години, които седели на задната седалка. Тяхното състояние постепенно се подобрява, но психическите и физически травми остават.

Според готовата химическа експертиза,

в кръвта на шофьора не са открити нито алкохол, нито наркотици.

Това поставя въпроса за причините, довели до високата скорост и катастрофата. Младият водач е бил трезвен и не е бил под въздействието на упойващи вещества, което прави случая още по-загадъчен и тъжен.

Ще припомним, че силите на реда и спасителните екипи се сблъскаха с тежки условия при отстраняването на последиците от катастрофата. Един пожарникар беше затиснат от дърво в разделителната ивица и пострада, но неговото състояние също се подобрява.

Процесът по разследване продължава, като се извършват допълнителни действия, за да се изяснят всички обстоятелства около инцидента. Прокуратурата работи неуморно, за да установи дали са налице други фактори, които могат да са допринесли за тази ужасяваща катастрофа.

Трагедията на булевард „Руски“ отново поставя на дневен ред въпросите за безопасността на пътя, скоростните ограничения и отговорното шофиране. Младите хора, които загубиха живота си, оставят след себе си празнина, която никога няма да бъде запълнена.

Нека този трагичен инцидент служи като тежко напомняне за всички нас – скоростта убива, а животът е безценен. Време е да се замислим и да направим всичко възможно, за да предотвратим подобни трагедии в бъдеще.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук