back to top
18 C
Пловдив
13 юни, 56, 2024

ШОК! СВЕТОВНАТА БАНКА ПОДПИСА СПОРАЗУМЕНИЕ СЪС ЗАПАДНИТЕ СТРАНИ ЗА ПЪЛНО ПРЕМАХВАНЕ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО

Терорът на Световната банка и СЗО над населението на Земята набира нови сили

Според неназовани източници в социалните мрежи, Световната банка издаде известие до западните страни, че трябва да се откажат изцяло от селското стопанство, за да постигнат „нетни нулеви емисии“ до 2030 г.

Планът призовава за затваряне на ферми по света и поставянето им под контрола на шепа млади световни лидери от WEF, които след това „радикално ще променят начина, по който се отглежда храната“.

Според меморандума , премахването на традиционната селскостопанска индустрия и рязкото намаляване на консумацията на храни ще помогне да се спаси планетата от „глобално кипене“.

Световната банка предлага допълнителни съкращения на селскостопанското производство, тъй като казва, че климатът става по-топъл, тъй като хората отглеждат повече храна.

Всички държави трябва да предприемат действия за постигане на нетни нулеви емисии чрез всеобхватен подход за намаляване на емисиите в хранителните системи, включително производство на торове и енергия, растениевъдство и животновъдство, както и опаковане и дистрибуция по веригата на стойността от фермата до вилицата. Watts Up With That казва:

Амбициозният проект на Световната банка за преструктуриране на глобалното селско стопанство подценява рисковете от непредвидени последици, включително недостиг на храна, икономически сътресения и нарастващи трудности за най-уязвимите.

Историята ни учи, че централизираните интервенции в сложни системи като глобалното земеделие често водят до противоположни на предвидените резултати поради неуспех да се вземе предвид органичната и развиваща се природа на тези системи.

Във връзка с нескопосаните опити на Световната банка редакцията на Пловдив-инфо прави следното уточнение-коментар!

Според FlightStats, онлайн източник за статистика на въздушния транспорт, средно 90 000 полета излитат всеки ден, от различни точки по земното кълбо. Определянето на средното разстояние на полет е трудно, но този сайт изчислява, че средното разстояние на полет е със средна дължина от 2 657 километра. При разход от 12 литра на километър за Боинг 747, това означава 31 884 литра изгорено гориво на полет?! Умножено по 90 000 полета на ден, това е около 2 869 560 000 литра гориво изгорени всеки ден от самолети — много грубо изчисление, но разбирате идеята.

 

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също