back to top
22 C
Пловдив
16 юли, 2024

Ще спрат ли старите зидове под Бетонния мост ремонта?

„Три старинни гроба са открити при разкопаването на терена под Бетонния мост“ гръмнаха част от пловдивските медии, като в борбата за трафик и рейтинг пожертаваха най-важното – да информират обективно и безпристрастно читателите!

Репортер на Пловдив-инфо посети обекта в късния следобед, за да се увери на място в реалната обстановка.

На място заварихме един от техниците на обекта и охраната, която любезно ни допусна да направим снимки, които са ексклузивни по своята същност, но ние няма да ги кръстим така, от уважение към нашите читали, на които не гледаме като на шарани, които кълват на гола кука.

И охраната и техникът отрекоха да са намирани каквито и да е гробове и останки от тела, камо ли пък три?!

Това, което пътвърдиха е, че е намерена камера изградена от червени тухли, това всъщност е мястото покрито с белия найлон, което се видно на снимките.

Открити са останки от зидове, но дали са чак от римско време или много по-нови не се наеха да кажат. Има открита и вкопана в земята глинена делва, за която тепърва ще се правят уточнения.

От каква епоха е този зид ще трябва да се произнесат специалисти по археология.

Във връзка с разкритите зидове и други находки, по рано през деня от НКЖИ съобщиха, че археологическите находки, намерени при строителните дейности до жп линиите под Бетонния мост, няма да засегнат работата по самото съоръжение.

Думите им бяха подкрепени  и от кмета на Пловдив Костадин Димитров, който допълни, че според него, най-вероятно няма да бъде спазен срокът за пускане на влаковото движение на 5 август, както предварително бе планирано.

Предстои комисия от експерти на Национален археологически институт с музей при БАН да определи периметъра и срока на проучване на находките.

Дотогава всяка по-подробна информация ще е в сферата на предположенията, информират още от НКЖИ.

Във връзка с това ще добавим, че от охраната направиха съобщение, отправено към търсачите на сензации. „Пишете, че намерихме глинени плочки, на които има изобразени извънземни хора в скафандри! Във връзка с това очакваме тази нощ тук да кацнат извънземни с летящи чинии, за ад си приберат артефактите.“.

Припомняме, че Бетонният мост беше затворен за демонтаж, във връзка с ремонт, на 15 юни и по договор между НКЖИ и строителната компания „Трейс груп“ трябва да е готов за 6 месеца, т.е. края на годината.

Вкопаният в земята глинен съд, а по-напред се вижда найлона, с който е покрита камерата от червени глинени тухли!
Виждат се останки от зид или основи на къща, които са доста плитко под земята.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също