back to top
23 C
Пловдив
13 юни, 45, 2024

В Пловдив откриха военното изложение „Хемус 2024“

От днес започна най-мащабното издание на Международно изложение за продукти и услуги на отбранителната промишленост „Хемус 2024“. То се провежда от 5 до 8 юни в „Международен панаир“ – Пловдив.

Това е 16-ото издание на специализирания форум и се очертава като най-силното от създаването му през 2006 г., уточниха от пресцентъра на панаира. 147 компании от 25 държави оформят експозицията в три палати и близо 10 000 кв. метра изложбена площ. Изложението се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и индустрията. Основен организатор е фондация „Хемус – 95“.

„Разположено на кръстопътя между Изтока и Запада, Севера и Юга, най-голямото българско изложение на отбранителни продукти и услуги – „Хемус“ със своята над 29 годишна история на богат опит, традиции и успех предлага уникални възможности за съчетаване на интересите на националните институции, въоръжените сили, българската отбранителна индустрия, европейските и международните производители и потребители, научните институции и академичната общност“, посочват организаторите.

„Хемус 2024“ ще представи технологичните постижения в областта на киберсигурността, автономните системи за наблюдение, информация и реагиране, изкуствения интелект, наблюдение на социалните мрежи и анализ на информацията в тях, стратегическите комуникации, граничната сигурност, идентификация и управление на биометрични данни, борба с природни бедствия и аварии и защита на гражданското население, както и специализирани образователни продукти.

Посетителите ще могат да разгледат експозицията на 7 и 8 юни.

На 8 юни ще се проведе демонстрация на способности от военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции, след което ще бъдат връчени сертификатите на изложителите от заместник-министъра на отбраната Аделина Николова.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също