back to top
18 C
Пловдив
13 юни, 58, 2024

Затварят Бетонния мост в Пловдив за реконструкция

На 17 юни 2024 г., движението по Бетонния мост в Пловдив ще бъде спряно за започване на дългоочаквана реконструкция. Мостът, който е един от възловите пътища в града, ще бъде затворен за срок от шест месеца, като се очаква работите да приключат до края на годината.

Бетонният мост е ключов транспортен възел, който ежедневно се използва от хиляди автомобили и пешеходци. С времето мостът е показал признаци на износване и необходимост от основен ремонт, за да се гарантира безопасността и удобството на всички, които го използват.

Проектът за реконструкция включва:

  • Усилване на конструкцията на моста
  • Подмяна на настилката
  • Ремонтиране на пешеходните зони
  • Подобряване на осветлението и сигнализацията

Общината е назначила екип от специалисти и инженери, които ще осъществят проекта в съответствие с най-високите стандарти за качество и безопасност.

За периода на реконструкцията, движението ще бъде пренасочено по алтернативни маршрути. Общината е изготвила подробен план за организация на движението, за да минимизира неудобствата за жителите и посетителите на Пловдив. Временни знаци и указателни табели ще бъдат поставени, за да улеснят навигацията.

Кметът на Пловдив, Костадин Димитров, заяви: „Разбираме, че затварянето на Бетонния мост ще причини временни неудобства, но този ремонт е наложителен за гарантиране на дългосрочната безопасност и функционалност на моста. Призоваваме всички граждани за търпение и разбиране през този период.“

След завършването на реконструкцията, Бетонният мост ще предложи значително подобрена инфраструктура, която ще допринесе за по-безопасно и удобно движение. Новата конструкция ще има по-дълъг живот и ще изисква по-малко поддръжка в бъдеще.

Затварянето на Бетонния мост за реконструкция е важна стъпка към подобряването на градската инфраструктура в Пловдив. Общината обещава ефективно управление на проекта и минимизиране на неудобствата за гражданите. За повече информация и актуализации относно напредъка на реконструкцията, жителите могат да следят официалния уебсайт на общината и plovdiv-info.com.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също