back to top
27 C
Пловдив
20 юли, 2024

Днес отварят Кукленско шосе и затварят Бетонния мост

Кукленско шосе ще бъде отворено за движение в 12 часа днес (събота-15.06.24), а в същото време ще бъде затворен за реконструкция Бетонният мост. Това съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров.

„Грижа, визия, детайл – това е мотото, което ръководството на Общината следва, за да планира ремонтите в Пловдив. Важно е да не се застъпва реализацията на различните проекти, затова е необходима желязна координация и контрол на всички институции и фирми, които работят по тях. Положихме много усилия и предоляхме немалко препятствия, за да пуснем движението през подлеза „Модър-Царевец“. Реконструкцията на Бетонния мост ще продължи максимум 6 месеца – това е договорено между НКЖИ и Община Пловдив“, посочи кметът Костадин Димитров.

Той поясни, че въпреки предизвикателствата и за Община Пловдив, и за фирмите-изпълнители, няма вариант срокът за ремонта да бъде удължен.

Заместник-кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов също бе категоричен, че „ако трябва,  ще се работи денонощно, но срокът ще бъде спазен“.

Кметът Костадин Димитров допълни, че се очаква в началото на септември кръговото кръстовище на Централна гара да бъде отворено за движение във всички посоки и по този начин трафикът ще бъде облекчен.

Ръководителят на проекта от НКЖИ Цветан Цолов съобщи, че бул. „Христо Ботев“ няма да се затваря заради демонтажа на съоръжението.

„Строително-монтажните работи по Бетонния мост касаят подходите от улица „Македония“ и мостовото съоръжение над жп линиите. Подходите от южната страна ще бъдат изградени наново и ще се повдигнат. Събарянето на средната част на моста ще стане по механичен способ – с багери-разрушители.

Това ще се случи в края на юни или началото на юли. Новото съоръжение ще бъде повдигнато с около метър и половина, като за целта ще се направят нови, предварително напрегнати стоманобетонови греди“, обясни Николай Иванов, ръководител на обекта от страна на фирмата-изпълнител „Трейс груп холд“.

И Цветан Цолов, и Николай Иванов поеха ангажимент, че срокът за реконструкцията на Бетонния мост ще бъде спазен.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също