back to top
27 C
Пловдив
20 юли, 2024

ЕКЗОТИКА: Индийски шофьори ще карат градските автобуси в Пловдив

Защо е нужно да се внася работна ръка от Индия?

Очаква се скоро индийски шофьори да карат автобусите на градския транспорт в Пловдив, съобщава БНР. Транспортна фирма вече е сключила договор с фирма консултант.

Тя трябва да подбере 30 души, които отговарят на изискванията за шофьор на автобус у нас.

„Всеки момент чакам 30 водачи от Индия“, обяви пред „Марица“ инж. Димитър Чолаков, управител на фирма „Автотранс – Чолаков”. Превозвачът е подписал договор със софийска фирма, която осигурява работна ръка от чужбина.

„Чакаме да се оформят документите, които трябва да се одобрят от миграционните служби и министерството, а също така да минат през проверка на ДАНС. На посредниците казахме, че искаме да назначим новите служители колкото може по-бързо”, разказа инж. Чолаков.

По неговите думи в Индия шофьорите в градския транспорт получавали три – четири пъти по-малки заплати, отколкото в Пловдив.

Шефът на „Автотранс Чолаков” обаче е категоричен, че индийците ще бъдат равнопоставени с нашите водачи, само и само да дойдат.

„Партньорите ни уверяват, че шофьорите са опитни, владеят английски език. Ще ги настаним в общежитие или в квартири”, допълни Димитър Чолаков.

И уточни, че с въвеждането на електронната система в градския транспорт шофьорите няма да продават билети, на мобилен телефон ще може да се свали приложение с разписания на маршрутите и няма да се налага пътниците да питат водача откъде минава рейсът.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също