back to top
27 C
Пловдив
20 юли, 2024

СЛУХ НА ДЕНЯ: Величие се разцепва в Парламента!

Шестима от тях подкрепят ГЕРБ-ДПС в създаването на правителство, гласи кулоарната клюка

Партия „Величие“ най-вероятно ще се разпадне, твърдят източници от редиците на самата партия. Според един от тях краткото време, в което е трябвало да бъдат попълнени листите за народни избранници е довело до там, че голяма част от хората, които влязоха в Парламента не се познават помежду си. Не се познават и с лидерите на партията полк. Маркови и Ивелин Михайлов!

Това е довело до там, че 5-6 човека от групата „вече са прихванати“, твърди нашият източник, каквото и да означава това. А какво означава стана ясно след интервюто на Ивелин Михайлов, който в прав текст си призна, че 6 човека от парламентарната им група са подвалстни на ГЕРБ и ДПС, а не на него, като шеф на партията и имат намерение да се отцепят от партията, за да гласуват с хората на Бойко и Доган.

От тук нататък клюките и интригите ще свършат всичко останало!

Дали обаче от ГЕРБ-ДПС ще се съгласят да съставят правителство с подкрепата на толкова крехко парламентарно мнозинство?! Защото простата математика показва, че ГЕРБ-ДПС имат точно 115 народни представители, които заедно с шестимата отцепници от „Величие“ правят точно 121, толкова колкото са необходими за да мине правителството.

И децата в България обаче знаят, че такова крехко мнозинство, на ръба, никак не е за предпочитане, защото това означава тези 121 депутата да бъдат всеки ден анблок на работа, което практически е невъзможно.

Създалата се ситуация с партия „Величие“ не никак нова, нито непозната, за нравите и морала, на българският политически живот. Историята показва, че такива малки парламентарни групи, прескочили криво-ляво 4% бариера обикновено стават жертва на големите акули в парламентарното море от страсти и желания за власт. По-паметливите ще си спомнят с усмивка каква бе съдбата на групите на Яне Янев, Бареков, Стефан Янев и др.подобни на „Величие“ проекти.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също