back to top
27 C
Пловдив
19 юли, 2024

ВАЖНО! Влаковете тръгват през Пловдив пак!

Очакват се тапи по три от натоварените булеварди

Край на тишината и спокойствието за хилядите пловдивчани, живеещи от двете страни на булевард „Копривщица“, който се простира по протежение на жп линията, пресичаща Пловдив.

За горе-долу година, те разбраха какво е нощна тишина, но както се казва в една народна приказка „всяко начало има и край“!

От днес обаче -17.06.2024 год. гражданите отново ще бъдат събуждани от шума на свирките на локомотивите и тракането на колелата на разбрицаните вагони, тъй като ремонтите приключиха и  движението се възобновява.

Това потвърдиха от ръководството на БДЖ в съобщение да медиите, добавяйки, че влаковете няма да са колкото преди, а ще бъдат по-малко.

Бариерите отново ще падат, образувайки още по-големи тапи по булевардите „Пещерско шосе“, „Свобода“ и „Шести септември“, тъй като пътническите и товарни влакове, възстановяват маршрута си от централна гара до гара „Филипово“.

Шофьори, пътуващи всекидневно по бул. „Копривщица“, с носталгия ще си спомнят за времето, когато бариерите стояха вдигнати, а през това време колите минаваха без праблеи. Нямаше безкрайни опашки и нервни шофьори, които да „благославят роднините“ на някоя заспала кантонерка!

Най-потърпевши ще са отново жителите на пръкълнатия квартал „Кючук Париж“, защото не стига, че ги затапиха отвсякъде с ремонти, които се влачат с години, ами сега ще трябва да висят и по жп прелезите.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също