back to top
27 C
Пловдив
20 юли, 2024

ВНИМАНИЕ! Изключително горещи дни в България, очакват ни над 40°C!

Днес ни очаква слънчев и горещ ден из цялата страна. Температурите ще варират предимно между 35° и 40°, като в някои райони се очаква термометрите да покажат дори над 40°.

В столицата ще бъде слънчево и много горещо, с температури между 35° и 38°.

На морският бряг също ще бъде топло, макар и малко по-поносимо. Във Варна температурите ще се движат около 32°-35°, с лек бриз от морето, който ще осигури известна прохлада. В Бургас се очакват подобни температури – между 33° и 36°, също с освежаващ морски бриз.

В Пловдив и областта температурите ще бъдат особено високи, достигащи до 38°-40°. Жителите на Пловдив могат да очакват един изключително горещ ден, като е препоръчително да се избягва излагането на слънце в пиковите часове и да се пие много вода.

В планинските райони времето ще бъде по-прохладно, като на височина над 1500 метра температурите ще бъдат около 25°-28°. Въпреки това, слънцето ще бъде силно и е препоръчително използването на слънцезащитни кремове и носенето на подходяща екипировка.

През почивните дни и в началото на следващата седмица се очаква температурите да останат високи, като често ще надвишават 40°. Препоръчва се да се вземат предпазни мерки срещу горещините, включително избягване на прекомерно излагане на слънце, носене на леки и светли дрехи и консумация на достатъчно течности.

Насладете се на слънчевия ден, но бъдете внимателни и се грижете за здравето си!

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също