back to top
13 C
Пловдив
19 май, 53, 2024

Държавата даде 482 466 лв. на община Марица за околовръстен път

Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), съобщиха от правителствената пресслужба.

От бюджета на Министерството на иновациите и растежа на община Марица ще се предоставят средства в размер до 482 466 лв. с ДДС. Те са предназначени за изграждане на елементи от общинската пътна инфраструктура – „Южен околовръстен път на с. Радиново, ситуиран в ОУП на община Марица, област Пловдив – Втори етап – 1-ви участък от км 0+000 до км 2+030.73“ – първи подетап: от км 1+030 до 1+360 – северно платно.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект „Изграждане на нова складово-логистична база на „Бултекс 99″ ЕООД – първи етап“ в с. Радиново.

Инвестицията по проекта е в размер на 18.5 млн. лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити 5 нови работни места.

Изграждането на Южен околовръстен път ще улесни достъпа и функционирането на компаниите в индустриална зона Марица, както и възможността за привличане на нови инвеститори, които да допринесат за устойчивото развитие на общината. С изграждането на Южен околовръстен път на с. Радиново ще се пренасочи тежкотоварният трафик, които в момента преминава през селото. Това ще доведе до по-добра пътна обстановка и намаляване на риска от пътно-транспортни произшествия.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също