back to top
23 C
Пловдив
13 юни, 27, 2024

ДНЕС ЩЕ Е ГОРЕЩ ДЕН С ТЕМПЕРАТУРИ ДО 35°

Следобед ще вали и гърми, а в Пловдив и още 12 области в страната е обявен жълт код за интензивни валежи

Добро утро, Пловдивчани! Днешният ден ще бъде истински микс от жега и буря. Очаква ни горещо време с температури, достигащи до 35°C, така че ако планирате да излизате, не забравяйте да се защитите от слънцето.

Сутринта и ранния следобед

Сутринта ще започне със слънчево и топло време, което ще продължи до ранния следобед. Тези от вас, които обичат да се разхождат или да прекарват време на открито, имат чудесна възможност да се насладят на хубавото време преди бурята.

Следобед и вечерта

Следобед обаче, небето ще започне да се покрива с облаци и прогнозата предвижда интензивни валежи и гръмотевични бури. Жълт код за опасно време е обявен не само за Пловдив, но и за още 12 области в страната​. Жълтият код е в сила за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново,  Пловдив, София-област, София-град, Пазарджик, Перник, Кюстендил, Благоевград и Смолян.

Така че ако планирате да бъдете навън, следете прогнозите и вземете мерки за безопасност.

Съвети за безопасност

  • Пийте много вода: Високите температури могат да доведат до дехидратация, затова е важно да се поддържате хидратирани.
  • Избягвайте директна слънчева светлина: Опитайте се да останете на сянка или в затворени помещения по време на пиковите часове на горещината.
  • Бъдете внимателни по време на бурите: Избягвайте открити пространства и се приберете на безопасно място, когато започне да вали и гърми.

Независимо от времето, ви пожелаваме да имате прекрасен ден! Ако искате да следите най-новите прогнози, можете да се информирате от сайтовете на Sinoptik.bg и Meteo Balkans (Sinoptik.bg)​​ (Meteo Balkans)​​ (Метео Радар)​.

Приятен ден и останете нащрек за промените във времето!

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също