back to top
27 C
Пловдив
20 юли, 2024

ДПС в криза: Областният съвет на Пловдив срещу Рамадан Аталай

Активисти на партията от местните структури обвиняват Рамадан Аталай в системен тормоз

Областният съвет на ДПС – Пловдив взе решение да свали доверието си от народния представител Рамадан Аталай. Членовете на партията искат оставката му от парламента, съобщават източници в редиците на партията. Според тях основният мотив за това искане не са слабите изборни резултати, а множеството сигнали от местни активисти на ДПС от пловдивска област, че са били тормозени от депутата Аталай.

Кой е Рамадан Аталай?

Рамадан Аталай е дългогодишен политик и депутат от Движението за права и свободи (ДПС). Роден е на 12 април 1957 година в разградското село Мъдрево. Завършва висше образование по специалността „Горско стопанство“ в Лесотехническия университет в София. Професионалният му път включва работа в различни сектори, преди да се насочи към политиката.

Бил е и агент на Държавна сигурност, известен под псевдонима Вергил в периода 1982-1990 г.

Аталай е народен представител в българския парламент от 1997 година, като през годините е бил член на множество парламентарни комисии и групи. През последните избори за 50-тото Народно събрание, той беше водач на пловдивската листа на ДПС в 17-ти МИР.

Причини за искането на оставката

Решението за сваляне на доверието към Аталай е взето след постъпване на многобройни сигнали от местни активисти на ДПС в пловдивска област, които твърдят, че са били подложени на тормоз от страна на депутата. Те го обвиняват в авторитарно поведение и натиск, като го наричат „парашутист“, което предполага, че е наложен на региона без местна подкрепа и връзка с местната общност.

Според част от активистите на партията слабите резултати са лична отговорност на Рамадан Аталай и са следствие от многобройните интриги, инсинуации и сплетни, които шефът на местната структура е създал през годините, разбивайки единството в ДПС структурата в Пловдив област.

Тези обвинения доведоха до сериозно недоволство в местните структури на партията, което кулминира с решението на областния съвет да поиска неговата оставка.

Какво предстои?

Искането за оставката на Рамадан Аталай създава напрежение в редиците на ДПС и поставя въпроса за бъдещето на партията в пловдивска област. Отстраняването му би довело до необходимостта от намиране на нов водач, който да се ползва с доверието на местните структури и да работи в синхрон с тях.

ДПС ще трябва да проведе вътрешнопартийни консултации и да вземе окончателно решение по случая, което може да има сериозни последици както за самата партия, така и за политическата кариера на Рамадан Аталай. Следващите стъпки ще включват обсъждане на проблема на национално ниво и евентуално официално изявление от страна на ръководството на ДПС.

Тази ситуация поставя на изпитание единството на партията и нейното ръководство, като същевременно отваря врата за промени, които може да реформират вътрешната структура и подходите към местните организации.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също