back to top
22 C
Пловдив
16 юли, 2024

Кметът на Пловдив Костадин Димитров и новият посланик на Китайската Народна Република обсъждат бъдещи сътрудничества

Н. Пр. Дай Цинли предложи Пловдив да бъде домакин на фестивала на „Драконовите лодки“ през 2025 година.

Кметът на Пловдив, Костадин Димитров, се срещна с новия посланик на Китайската Народна Република, Н. Пр. Дай Цинли, за обсъждане на възможностите за по-тясно сътрудничество между Пловдив и Китай в различни сфери като икономика, туризъм, земеделие и образование.

„Пловдив е най-големият индустриален център в България, който привлича множество чуждестранни инвестиции. В лицето на Община Пловдив ще намерите надежден партньор за бъдещи сътрудничества и ще се радвам да развием нашите взаимоотношения допълнително,“ подчерта кметът Костадин Димитров.

Посещението на Н. Пр. Дай Цинли беше по случай 75-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Китай. В рамките на визитата бяха обсъдени няколко ключови инициативи за задълбочаване на сътрудничеството.

Кметът и Нейно превъзходителство обсъдиха възможностите за разширяване на местното сътрудничество с побратимените китайски градове Чанчун и Шънджън. Сред основните теми на разговора бе и предстоящото дарение на стотици божури от град Хъдзъ, които ще бъдат засадени на подходящо място в Пловдив до септември, с последваща официална церемония.

Китайското посолство отправи покана към Община Пловдив за участие на изложение за внос на продукти в Шанхай. Това изложение цели да популяризира чуждестранни стоки на китайския пазар и представлява отлична възможност за местния бизнес в Пловдив.

В края на срещата Н. Пр. Дай Цинли предложи Пловдив да бъде домакин на фестивала на „Драконовите лодки“ през 2025 година. Този традиционен празник в Китай може да донесе допълнителна културна стойност и да засили връзките между двата народа.

Срещата между кмета на Пловдив, Костадин Димитров, и посланика на Китайската Народна Република, Н. Пр. Дай Цинли, открива нови възможности за сътрудничество и развитие между Пловдив и Китай. Това е значима стъпка към укрепване на икономическите и културните връзки между двата народа.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също