back to top
18 C
Пловдив
13 юни, 12, 2024

НОВИ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ РЕАЛНОСТИ: КАКВО ОЧАКВА УКРАЙНА?

Според бившия съветник в Офиса на украинския президент, Олексий Арестович, Западът, Русия и Китай са постигнали договорка за прекратяване на конфликта в Украйна. В интервю за канала „UkrLife с Людмила Немиря“, Арестович заяви, че военните действия се приближават към своя край, като страните се стремят да заемат стратегически позиции преди финалните преговори.

„Реално е постигнато споразумение между САЩ, Франция, Китай и Владимир Владимирович (Путин), с което политически се прекратява конфликтът в Украйна в близко бъдеще,“ разкрива Арестович. Той посочва, че ключовият въпрос ще бъде очертанието на фронтовата линия и създаването на преговорна позиция.

Арестович подчертава, че Китай и Русия демонстрират своята сила, като създават заплахи за Запада. Според него, Москва и Пекин влизат в преговорите със САЩ и Европа от позиция на сила. „Русия казва: „Вижте, можем да отворим нов фронт в Харков, Сумска област, можем да отворим нов фронт в Балтика“, докато китайците заявяват: „А сега ще вземем Тайван, така че нека да преговаряме по приятелски начин…““, коментира Арестович.

Според Арестович, настоящите действия на страните изглеждат като подготовка за големи мирни преговори. Той също така коментира изявленията на китайския президент Си Дзинпин и руския президент Владимир Путин след срещата им, които говорят за „политическо решение, основано на Истанбулското споразумение“.

Арестович също така отхвърля твърденията за неизбежен икономически колапс на Русия и дворцов преврат в Кремъл. „Те могат да продължат войната в същия режим, без особено напрежение, още няколко години – това е сигурно,“ добавя той. Според него, руското население е свикнало да затяга коланите и може да издържи на продължителен конфликт.

Тези твърдения на Арестович предоставят нова перспектива за сложната геополитическа ситуация и предстоящите промени в международните отношения, които ще оформят бъдещето на Украйна и целия регион.

 

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също