back to top
19 C
Пловдив
25 юли, 2024

НОВИНА ОТ ДНЕС: Кой изкорени и остави под слънцето дърветата по пътя Първенец – Брестовица?!

Множество храсти и дървета лежат изкоренени и зарязани на произвола на съдбата под жаркото слънце край пътя, свързващ селата Първенец и Брестовица, видяха будни граждани, които алрмираха на редакционния телефон на любимата си медия Родопи-инфо, за тези странни дейности, по пътя свързващ двете села в родопската яка, видя репортер на Пловдив-инфо!

Според очевидци преминали днес по пътя в посока Първенец – Брестовица впечатление прави, че от двете страни на пътното платно има множество съборени и изкоренени храсти и дървета, а на места има и насипани купчини с пясък, смесен с речни камъни.

Гражданите са озадачени от изсечените и изкоренени дървета, които са оставени да стоят под жаркото слънце. На много места те са започнали да изсъхват бързо, в резултат на екстремните горещини обхванали страната, което пък от своя страна ги первръща в потенциални факли!

Притеснението идва от това, че тези изкоренени храсти и дървета се превръщат в съвсем реална опасност, защото един хвърлен фас от недобросъвестни шофьори носи риск от пожари, които бързо могат да обхванат големи площи край пътя.

Радакцията на обичаният от жителите на родопската яка сайт Родопи-инфо ще потърси кмета на община „Родопи“ за коментар на така създадената ситуация и да изясни кой носи отговорността за подобни безотговорни действия.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също