back to top
14 C
Пловдив
19 май, 41, 2024

Опасен мост: Кметът и жителите на Калояново заплашват с блокада на пътя

Кметът на Калояново, Младен Кичев, предупреди за възможни масови протести и блокиране на пътищата поради разрушаващия се основен мост в района. Въпреки обещанията за ремонт, финансовите средства все още не са осигурени от властите.

Мостът, разположен на основния път между Пловдив и Хисаря, е построен по време на Втората световна война и вече се намира в критично състояние заради продължителната му употреба. През почивните дни, когато трафикът се удвоява заради туристите посещаващи Хисаря и Старосел, мостът става особено опасен.

С повече от 10 000 преминавания на ден, мостът е от съществено значение за общността в Калояново. Шофьори като Стоян Луков твърдят, че минаването през моста крие рискове за живота. Недисциплинираното шофиране и ограничените размери на моста често са причина за произшествия, които водят до човешки жертви.

Локалните власти в Хисар и Калояново изразяват сериозна тревога относно опасностите, които крие състоянието на моста. Планирано е блокирането на моста през уикенда като форма на протест до стартиране на ремонта. Кметът Кичев е категоричен, че отлагането на ремонта повече не може да продължи и настоява за незабавни действия.

Той подчертава, че ако скоро не се предприемат мерки, местните жители ще блокират моста, за да привлекат вниманието на националните власти към тази критична опасност. Така мостът в Калояново се превръща в символ на пренебрегването и пропуските в инфраструктурната политика на държавата.

/Източник:nova.bg/

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също