back to top
13 C
Пловдив
19 май, 09, 2024

Пожарът край Ветрен е овладян, засегнати са близо 3000 дка

Пожарът край град Ветрен в Пазарджишко е локализиран, но не е изгасен напълно. Все още тлеят отделни огнища, а на място са пожарникари от целия пазарджишки регион. Дъждът, паднал в района тази сутрин, както и спрелият ватър, са подпомогнали усилията на огнеборците да спрат разрастването на огъня.

Огънят е обхванал близо 3000 декара, като от тях около 50 декара са гори. Опасност за населените места няма, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Гасенето е продължило през цялата нощ. Тежка техника от София е успяла да предотврати разсяването на пожара към гората.

В момента са обособени групи от районните управления на пожарната в Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Велинград, Септември и Белово. Те са на мястото на пожара с автомобили, джипове и микробуси, а работата им е подпомагната от горски служители и доброволци.

Кметът на Ветрен Радослав Лютаков съобщава, че гасенето е продължило до 3 часа през нощта. Ситуацията в момента е овладяна и пожарът е прекъснат. Огънят не е навлизал в село Аканджиево, нито в град Ветрен. Горели са повече треви и стърнища.

Действията по овладяването на огъня ще пордължат през целия ден до пълното потушаване на пожара, така че да няма опасност от неговото повторно разрастване или разгаряне.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също