back to top
18 C
Пловдив
13 юни, 06, 2024

Прогноза за времето за 11 юни 2024 г. в Пловдив и Пловдивска област

Опасните горещини продължават и през днешният ден!

Днешният ден в Пловдив и Пловдивска област ще бъде изключително горещ, като Националният институт по метеорология и хидрология е обявил жълт код за високи температури в региона. Максималните температури ще достигнат до 36-38°C, а по някои места се очаква и леко превишаване на тези стойности​.

Очаква се денят да бъде предимно слънчев, като следобед може да се появят краткотрайни облаци, особено в планинските райони на Западна България, където има вероятност за изолирани валежи и гръмотевици​​. Вятърът ще бъде слаб до умерен, идващ от изток-югоизток.

Влажността на въздуха ще бъде около 29-30%, което ще засили усещането за горещина. Високите температури и ниската влажност налагат да се вземат предпазни мерки срещу дехидратация и топлинни удари. Препоръчва се да се избягва продължително излагане на слънце, особено в часовете между 12:00 и 16:00 часа​​.

В Пловдив температурите през деня ще варират между 35 и 38°C, като вечерта ще се очаква леко охлаждане, но все пак ще остане топло. Максималната температура в града ще достигне 36°C към 18:00 часа, когато ще се усеща като 35°C​.

Жълтият код за горещини остава в сила за цялата страна, като се очаква в следващите дни времето да продължи да бъде горещо. Бъдете внимателни и се грижете за своето здраве, като избягвате прекомерно излагане на слънце и пиете достатъчно течности​.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също