back to top
13 C
Пловдив
19 май, 42, 2024

Стената за спортно катерене откриха в училище „Христо Проданов“ – Карлово

Днес, в СУ „Христо Проданов“ в Карлово, бе открита нова стена за спортно катерене. Това събитие е посветено на 40-годишнината от покоряването на Еверест от първия български алпинист – Христо Проданов, който е в същото време патрон на училището. Идеята за изграждането на новата стена произлиза от родителското настоятелство и бе подкрепена от Министерството на младежта и спорта, Община Карлово, училищното ръководство, учителите, учениците и стотици дарители.

На церемонията бяха присъствали кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, народният представител Иван Ченчев, заместник-командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада полк. Костадинов, доц. Димитър Илиев и проф. Даниела Ташева, изпълнителният директор на ВМЗ инж. Иван Стоенчев, общински съветници от ОбС Карлово, дарители, учители и ученици.

Д-р Кабаиванов сподели, че Христо Проданов е не само смел алпинист, но и лидер, който води своя екип към постижения. Изрази увереност в това, че новата стена ще бъде вдъхновение за много поколения и подчерта важността на сътрудничеството, решителността и смелостта за постигане на поставените цели. Той пожела успех на всички участници в инициативата и призова за напредък и постижения.

Така се открива новата стена за катерене в СУ „Христо Проданов“, като символ на единство и воля за постижения, които ще вдъхновяват младите поколения да следват примера на Христо Проданов.

Източник: Rodopi-info.com

 

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също