Тръмп може да назначи Илон Мъск за политически съветник

Двамата лидери могат да формират мощен съюз с потенциално сериозни последствия за бъдещата политическа и икономическа сила на САЩ

0
138

Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп обмисля да назначи милиардера Илон Мъск за свой политически съветник, ако спечели президентските избори през ноември. Според „Ройтерс“ и „Уол стрийт джърнъл“, двамата са обсъдили начини Мъск да има официален принос в икономическите политики и политиките за сигурност на границите.

Мъск, който управлява социалната мрежа X, SpaceX и Tesla, е информирал Тръмп за кампанията си, целяща да убеди влиятелни бизнес лидери да не подкрепят президента демократ Джо Байдън. Разговорите са включвали и участието на инвеститора Нелсън Пелц, с дискусии за финансиране на проект за предотвратяване на измама на гласоподавателите.

Говорителят на кампанията на Тръмп, Браян Хюз, заяви, че само Тръмп ще реши „каква роля играе даден човек в неговото президентство“. Мъск, след среща с Тръмп през март, обяви, че няма да дари пари на Тръмп или Байдън, но ще използва влиянието си за стимулиране на подкрепата за противниците на Байдън.

През последните години, Мъск се ориентира повече към Републиканската партия и критично коментира политиките на Байдън относно имиграцията и електрическите превозни средства. Въпреки това, той не е разкрил официално кого ще подкрепи на изборите през ноември, а Тръмп не е сигурен в неговата подкрепа.

Мъск е известен със своите противоречиви възгледи, което е навредило на репутацията му сред някои потребители, според проучване на CivicScience. Тръмп, активен потребител на Twitter (сега X), беше блокиран от платформата след атаката на Капитолия на 6 януари 2021 г. и стартира своя платформа Truth Social.

Назначаването на Илон Мъск за политически съветник на Доналд Тръмп би представлявало значителен ход в американската политика. Двамата лидери могат да формират мощен съюз с потенциално сериозни последствия за бъдещата политическа и икономическа сила на САЩ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук