back to top
22 C
Пловдив
16 юли, 2024

Внимание: Жълт код за опасно високи температури в Пловдив и региона

Жълт код за опасно високи температури е обявен за цялата страна, включително и за Пловдив и региона. Според Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), във вторник времето ще остане слънчево и горещо. Минималните температури в страната ще бъдат от 19 до 25 градуса, докато по Черноморието ще достигнат до 24 градуса. Вятърът ще бъде слаб, със скорост до 20 км/ч от изток.

Максималните температури ще варират между 36 и 40 градуса, като в крайните южни райони ще достигнат до 41 градуса. По Черноморието температурите ще бъдат по-ниски – до 32-34 градуса.

Над планините също ще бъде слънчево, като максималните температури на височина над 2500 метра ще са между 15-18 градуса, а на 1500 метра – от 23-25 градуса. В сряда се очакват превалявания в планините на Западна България и по Черноморието. В четвъртък ще има валежи по поречието на Дунав, в района на Русе. В петък времето ще остане горещо с повече облаци по Черноморието, а в събота се очакват разхладителни валежи по крайбрежието.

В Пловдив времето ще бъде слънчево и горещо, с максимални температури около 37 градуса. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток със скорост около 5 м/с. Относителната влажност на въздуха ще бъде между 27 и 47%, което ще допринесе за комфортно усещане въпреки високите температури​​.

Жителите и посетителите на Пловдив и региона трябва да бъдат подготвени за горещо време и да вземат необходимите предпазни мерки срещу слънчевата радиация.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също