back to top
27 C
Пловдив
19 юли, 2024

Времето в Пловдив и България на 12 юни 2024 г.

Прогноза за Пловдив и областта

Днес времето в Пловдив и региона ще бъде горещо и слънчево. Очакват се максимални температури до 37°C, а минималните ще бъдат около 26°C. През деня ще има леки облаци, но като цяло времето ще бъде ясно и без валежи. Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост около 6 м/сек​​.

В цялата страна времето ще бъде предимно слънчево и топло. В северните и централните части температурите ще варират между 30 и 35°C, докато в южните райони ще достигнат до 37°C. Валежи не се очакват, освен на отделни места в западните райони, където е възможно да има краткотрайни превалявания и гръмотевични бури в късния следобед​​.

По Черноморието времето ще бъде слънчево с максимални температури около 30-32°C. Морската вода ще бъде с температура около 24-25°C, подходяща за къпане. Вятърът ще бъде умерен от изток-североизток със скорост около 5 м/сек. Няма прогнози за валежи в тази част на страната​​.

В планинските райони времето ще бъде слънчево и топло. На височина над 1200 метра температурите ще се задържат между 20 и 25°C, докато по високите върхове ще бъдат около 15°C. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад. Вероятността за валежи е ниска, но в следобедните часове не са изключени краткотрайни превалявания и гръмотевични бури в Рила и Пирин​​.

Това са актуалните прогнози за времето в България и Пловдив за днешния ден. Пожелаваме ви хубав ден и не забравяйте да се предпазвате от високите температури!

 

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също