back to top
22 C
Пловдив
16 юли, 2024

БОГОПОМАЗАНОТО КМЕТСТВО МАРКОВО

Има едно място в община „Родопи“, което е толкова специално за сърцето на кмета Павел Михайлов, че може би трябва да се изследва в лаборатория. Сериозно, ако бях учен, щях да взема проби от Марково и да ги сравня с всяко друго населено място. Но аз не съм учен, а просто човек, който обича да забелязва странности, и в случая, кметската любов към това село е точно такава странност.

Историята и официалните документи мълчат за причините за тази любов. Но, както често се случва, мълвата по механите и седянките върши чудеса и разказва легенди за кмета и неговото обожание към Марково.

За всички скептици, кметски фенове и обикновени подмазвачи, които твърдят, че няма нищо специално в обичта на Павел Михайлов към Марково, ето някои факти!

Марково не е нито в топ три, нито в топ пет по големина или значимост в община „Родопи“. Но кой ти гледа статистиката, когато говорим за любовта на кмета? В Марково се случват неща, които карат хората да го наричат „богопомазаното село“!

Защо ли? Нека вземем за пример администрацията. Във всяко населено място в община „Родопи“ има по двама специалисти – един за административното обслужване и един за служба ГРАО. В някои села има само по един специалист, но кой го интересува това? Марково си е Марково – VIP-ът на ТОП-а!

В Марково, обаче, има цели 4 (четири!) специалисти. Как да не е специално това село? Всички назначения стават с благоволението и подписа на кмета Павел Михайлов. Следите ли мисълта ми? Село Марково е като селото, което всички кметове мечтаят да имат, но само Павел Михайлов го има.

В другите села има по двама специалисти, а в Марково – четири! И това не е всичко! Нашите шпиони в кметството докладват, че кметът Михайлов планира да назначи още двама служители, защото някои от сегашните щели да излизат в майчинство. Това ако не е принос, достоен за Световната съкровищница на административните абсурди, здраве му кажи.

При така приведените доказателства, скептиците трябва да замълчат. Няма нужда дори да споменаваме, че преди по-малко от месец, със скандал, в Общинския съвет беше решено средствата за ремонт на училището в Цалапица да бъдат прехвърлени за ремонт на покрива на читалището в Марково!

Найс, а…

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също