back to top
19 C
Пловдив
25 юли, 2024

БОРИСОВ ВНЕСЪЛ ПРАВИТЕЛСТВО…

Но пак се крие зад една от мъжките си секретарки…Главчев, Желязков, Митов, все тая…Скоро няма да им помним имената.

Така ли правят истинските лидери, особено във времена на криза и война?

Правителството, ако случайно минело, щяло да има „много кратък живот“…

Егати офертата – и към Негово Величество избирателя, и към държавните институции, които ще трябва да изживеят поредния кадрови стрес в рамките на седмици или месеци.

„Ако случайно минело“ е някакво бъдеще пожелателно време в миналото. Няма такава граматика, нито такъв морал, нито такава политика.

Да не говорим, че таймингът „много кратко време“ е скандален, направо обиден за системната демокрация. Кой е властелинетът на времето и кой поставя границата? А кой си позволява да държи цялото общество като заложник на характеропатията си?

„Много кратко време“, ерго – когато на мен ми скимне, ще хвърля оставка, да го духате…

На другия вот я гласуват 20 процента, я не.

Само сектите, агитките, клиентелата и купените гласове.

И ДПС ще излязат първи, не се шегувам. Белким тогава някой се стресне.

Предложих веднага след изборите – лидерите на компрометираните партии на статуквото веднага да се оттеглят, за да отпушат държавата. Борисов, Пеевски, Кирил Петков, Атанасов…Чу ме само Христо Иванов, май ще се окаже най-интелигентен и присметлив.

Спешна промяна в Изборния кодекс, мажоритарни или смесени мажоритарно-пропорционални избори за Велико Народно събрание с цел приемане на нова Конституция и промяна в държавното устройство! Двойно намаляване броя на депутатите, махане на партийните субсидии!

Повече така не може. Партийният модел е напълно изчерпан, време е да се помисли за президентска или полупрезидентска република по френски образец.

Тия разходки с папки до сградата на президентството на очевидно нефелни партийци, стиснали властта като кокал и като индулгенция срещу съдебно преследване, трябва да приключат. Иначе държавата си отива и това не е метафора.

Недялко Недялков/Facebook

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също