back to top
22 C
Пловдив
16 юли, 2024

Прогноза за времето днес: в България, Пловдив и областта

Край на дъждовете от днес, очератава се слънчев петък, градусите тръгват нагоре

Днес времето в страната ще бъде предимно слънчево с високи температури, особено в централните и южните части. На места обаче се очакват краткотрайни валежи и гръмотевични бури, главно в северозападните и планинските райони​​.

В планинските райони на България, като Стара планина, Рила и Пирин, времето ще бъде променливо. Очакват се краткотрайни дъждове и гръмотевични бури следобед. Температурите ще варират между 15 и 25 градуса, в зависимост от надморската височина. Вятърът ще бъде слаб до умерен, предимно от северозапад​​.

По българското Черноморие времето ще бъде предимно слънчево, с температури около 28-30 градуса. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток-североизток. Водата на морето ще бъде около 24-26 градуса, което ще предостави отлични условия за плаж и морски активности​​.

В Пловдив и областта времето ще бъде топло и предимно слънчево през по-голямата част от деня. Очакват се максимални температури около 30-32 градуса. Следобед може да има краткотрайни дъждове и гръмотевични бури, особено в околните планински райони. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад​​.

Обобщено, времето в България на 5 юли 2024 година ще бъде разнообразно – от слънчево и топло по Черноморието и в Пловдив, до променливо и дъждовно в планините и северозападните райони. Препоръчва се да носите чадър при планински разходки и да се подготвите за краткотрайни валежи в следобедните часове.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също