back to top
22 C
Пловдив
16 юли, 2024

В битката за овладяване на ДПС падна и личната секретарка на Доган

Отстраняването на Биршен Ибрямова разпали недоволство сред членовете на ДПС в социалните мрежи

Битката за овладяването на ДПС продължава с нарастващо напрежение. Според информация, публикувана в различни медии, включително във Фейсбук групата „Аз подкрепям Ахмед Доган“ с близо 25 хиляди членове, личната секретарка на Доган, Биршен Ибрямова, е била освободена от централата на ДПС. Ибрямова потвърди новината пред свои близки и колеги от партията.

В социалните медии, привърженици на ДПС изразяват недоумение и разочарование от случващото се, като мнозина настояват за обяснение от новото ръководство на партията, включително съпредседателите Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Те искат яснота по въпроса и настояват за отговори от Централното оперативно бюро (ЦОБ) и Централния съвет (ЦС) на партията.

Делян Пеевски играе водеща роля в текущите промени в ДПС, като активността му в партийните дела е значителна. Пеевски и Чакъров бяха избрани за съпредседатели на ДПС по формулата, предложена от почетния председател Ахмед Доган, която цели баланс и стабилност в управлението на партията​.

В същото време, регионалната структура на ДПС в Пловдивска област оттегли доверието си от депутата Рамадан Аталай, който е неизменен водач на листата в последните няколко вота. Причината за това е спадът в изборните резултати, като на последния вот партията получи значително по-малко гласове в сравнение с предишните избори​​.

Трусовете в ДПС не спират дотук. Заместник-председателят на ДПС Айсел Руфад също беше изключен от парламентарната група, но остана независим депутат. Освен това, доскорошният лидер на ДПС-Варна, Сали Табаков, е замесен в скандал, свързан с умишлено сключена неизгодна сделка за автомобили, което доведе до неговото арестуване и поставянето на тъста му под домашен арест.

Тези събития подчертават сложността и динамиката на вътрешнопартийната борба в ДПС, която продължава да бъде в центъра на общественото внимание​​.

Още новини

Последвайте ни

11,605ФеновеХаресване
0Последователиследвам
0АбонатиАбониране

Вижте също